RSCA-vrouwen zijn weer kampioen

© Photonews
| Sarah Wijnants scoorde na 19 minuten het winnende doelpunt.

Anderlecht Women versloeg KAA Gent in de Superleague Playoffs met 1-0. Daarmee worden ze voor de tweede keer op rij kampioen.

Na twee speeldagen had Anderlecht al een aanzienlijke voorsprong op de andere ploegen. Een overwinning tegen Gent zou hun aanspraak op de titel hebben bezegeld.

Na 19 minuten scoorde Sarah Wijnants al het enige doelpunt in de wedstrijd. Met nog drie speeldagen te gaan is de uitkomst van het kampioenschap nu al zeker voor de Anderlechtse dames.

RSCAWomen
© Photonews
| Het winnende team RSCA Women

Het voortbestaan van het vrouwenteam hing vorig jaar rond deze tijd even aan een zijden draadje, toen RSCA werd overgekocht door Marc Coucke. Die overwoog even om het team op te doeken, maar zag daar na protest van af.

Met hun nieuwe kampioenstitel doen de Anderlechtdames het ook dit jaar trouwens merkbaar beter dan de mannen, en dat is Coucke evenmin ontgaan. Hij tweette dat in het kader van de wet op gendergelijkheid RSCA nu verplicht is om alles te doen zodat de heren ook kampioen worden.

Coucke_RSCAWomen
© Photonews
| Alles weer koek en ei tussen eigenaar Marc Coucke en zijn vrouwenteam. Bij zijn aantreden overwoog Coucke nog de ploeg op te doeken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?