De Rode Duivels werden na hun succesvolle campagne in Mexico in 1986 enthousiast onthaald op de Brusselse Grote Markt

| De Rode Duivels werden na hun succesvolle campagne in Mexico in 1986 enthousiast onthaald op de Brusselse Grote Markt.

Voetbalbond: 'Nog geen beslissing over huldiging op Grote Markt'

© Belga
06/07/2018

Wat betreft een eventuele huldiging van de Rode Duivels op het balkon van het Brusselse stadhuis op de Grote Markt is er "op dit moment absoluut nog geen beslissing genomen", zo bekende KBVB-woordvoerder Pierre Cornez donderdag in Kazan aan Belga.

Het kabinet van Brussels schepen van Sport Alain Courtois maakte woensdag bekend dat als de Rode Duivels voorbij Brazilië raken op het WK voetbal in Rusland, dan kunnen ze na afloop van het toernooi een huldiging krijgen op het balkon van het Brusselse stadhuis op de Grote Markt.

"Wij zullen daar pas later over communiceren," aldus de Belgische bond. Vier jaar geleden, met het WK 2014 in Brazilië, maakte de stad Brussel ook al plannen om de nationale ploeg te ontvangen op het balkon vanaf het behalen van de kwartfinale.

De Rode Duivels gingen er toen in de kwartfinale uit tegen Argentinië, maar bedankten vriendelijk voor een feestelijke ontvangst bij hun terugkeer.

De Rode Duivels werden na hun succesvolle wereldbekercampagne in Mexico in 1986 enthousiast onthaald op de Brusselse Grote Markt

| De Rode Duivels werden na hun succesvolle wereldbekercampagne in Mexico in 1986 enthousiast onthaald op de Brusselse Grote Markt.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Sporting Flagey, Rode Duivels, wk 2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni