Wereldtop van padel strijkt neer in Brusselse tennisclub Primerose

© BRUZZ

De Royal Primerose Tennis Club ontvangt dit weekend van vrijdag 13 juni tot zondag 15 juni de wereldtop van het padel tijdens de World Padel Tour Brussels Exhibition 2018. De Belgische top van het padel mag zich in de schaduw van het Atomium vrijdag meteen meten met de absolute toppers.

Padel is een mix van tennis en squash, waarbij de bal de grond en de muren kan raken, waardoor er langere rally's zijn.

Om 14.00 uur staat de eerste wedstrijd van de kwartfinales gepland. Ex-proftennisser Olivier Rochus neemt het samen met Adrien Maigret op tegen de nummers zeven van de wereld, Franco Stupaczuk en Cristian Gutiérrez. Nadien is het om 15.30 uur de beurt aan de Belgische kampioenen François Gardier en Guillaume Crasson om de nummers 6 en 9 van de wereld, Matias Díaz en Alejandro Galán, te bekampen.

Het Belgisch duo Christophe Rochus en Laurent Montoisy kijkt om 17.00 uur Miguel Lamperti en Juan Mieres, de nummers tien van de wereld, in de ogen. Afsluiten doen ze vrijdag om 18.30 uur met het koningsduo Fernando Belasteguin en Pablo Lima, de nummers één van de wereld. Zij spelen tegen het Frans-Nederlands duo Jérémy Gala en Nick Braet.

Op zaterdag volgen de halve finales en op zondag is er de finale. Aan de voetballiefhebbers is ook gedacht, want de kleine finale en de finale van het WK voetbal in Rusland zijn er op groot scherm te volgen.

Samen met de wereldtoppers treden ook de jonge Belgische talenten aan, want de nationale finales van de U14, U16 et U18 worden dit weekend eveneens afgewerkt in de Royal Primerose Tennis Club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?