Werken aan Koning Boudewijnstadion gestart

BVR
© BRUZZ
10/01/2023
Updated: 10/01/2023 19.06u

Met de heraanleg van de atletiekpiste zijn de werken in het Koning Boudewijnstadion begonnen. Daarvoor wordt in totaal zes miljoen euro voorzien.

Het is schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo) die de start van de werken deze dinsdag op Twitter aankondigt. Het is de aftrap van een reeks vernieuwingen die in de eerste helft van 2023 zullen plaatsvinden, al gaat het voor alle duidelijkheid niet om de totaalrenovatie, die vorig jaar in stilte is afgeblazen.

Verschillende onderdelen van het stadion worden wel vernieuwd, zodat er nog altijd gesport kan worden. Zo wordt de piste afgegraven en vervangen door een gloednieuw exemplaar, waarop de Memorial Van Damme zal gelopen worden. Kostprijs: 2 miljoen euro.

Daarnaast worden ook de 50.000 stoeltjes vervangen door zitjes met een hogere rugleuning, iets waar de Europese voetbalbond UEFA al langer naar vraagt. Dat kost 2 miljoen euro. Ook tribune 1 krijgt een update, met daarnaast ook nieuwe kleedkamers en een nieuwe persruimte. Daarvoor wordt nog eens 1 miljoen euro ter beschikking gesteld.

De werken moeten nog voor de zomer eindigen, weet BX1, want dan zijn er enkele grote concerten gepland, met namen zoals The Weeknd, Mylène Farmer en Rammstein.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni