De nieuwe kleedkamer van het Koning Boudewijnstadion.

Het Koning Boudewijnstadion

| De nieuwe kleedkamer van het Koning Boudewijnstadion.

Nieuwe kleedkamers en persruimte Koning Boudewijnstadion

© BRUZZ
23/04/2024

De nieuwe kleedkamers en persruimte van het Koning Boudewijnstadion zijn dinsdag ingehuldigd. Brussel-Stad financierde het project van 1,5 miljoen euro, waar vijf maanden aan werd gewerkt.

Een nieuw hoofdstuk in de grootschalige renovatie van het Koning Boudewijnstadion: eerder werden de 50.000 stoeltjes en de atletiekpiste al vervangen (à 5 miljoen euro totaal), nu zijn ook de persruimte en de kleedkamers in een nieuw jasje gestoken.

De persruimte heeft een capaciteit van tachtig personen, met toegang tot de tribunes, werkruimtes voor journalisten, een tv-studio en ruimtes voor interviews met spelers. De kleedkamers hebben een nieuwe ruimte voor de coachingstaf, nieuwe lockers, nieuwe sanitaire voorzieningen en een nieuw ontwerp.

Lees verder onder de foto.

De nieuwe persruimte van het Koning Boudewijnstadion.

Het Koning Boudewijnstadion

| De nieuwe persruimte van het Koning Boudewijnstadion.

“De renovatiewerken zullen het stadion nog comfortabeler maken voor de gebruikers tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels, de Memorial Van Damme en de concerten in het Koning Boudewijnstadion. Dit zijn allemaal evenementen die onze stad doen schitteren,” aldus burgemeester van Brussel-Stad Philippe Close (PS).

De kleedkamers op 9 mei worden ingewijd door Royale Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp Football Club tijdens de Croky Cup-finale. De Rode Duivels zullen de nieuwe faciliteiten voor het eerst gebruiken voor een vriendschappelijke interland tegen Montenegro op 5 juni en tegen Luxemburg op 8 juni.

Rondleidingen

Wie het gerenoveerde stadion graag zelf eens wil bekijken, is vanaf 21 september welkom. Vanaf dan wordt er elke zaterdag een rondleiding van een uur gegeven, waarbij ook een tentoonstelling te zien zal zijn over de carrière van Raymond Goethals.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni