Het Sippelbergstadion in Molenbeek

Werknemers vzw Molenbeek Sport staken na ontslag directeur Bensalah

GR
© BRUZZ
26/10/2020

Laurent Bensalah is niet langer directeur van vzw Molenbeek Sport, de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van de gemeentelijke sportinfrastructuur. Op initiatief van bevoegd schepen Jamel Azaoum (PS) werd hij aan de kant geschoven en dat is niet naar de zin van de werknemers van de vzw. Die legden uit onvrede met de beslissing vandaag spontaan het werk neer.

Voor verschillende sportclubs die gebruik maken van de gemeentelijke sportterreinen komt het ontslag van voorzitter Laurent Bensalah als een donderslag bij heldere hemel. Zij hebben dan ook gezamenlijk een brief verstuurd naar het gemeentebestuur om te tonen dat ze het niet eens zijn met de beslissing van schepen van Sport Jamel Azaoum (PS).

“Wij kennen Laurent als een integer en oprecht man die in zijn functie altijd geprobeerd heeft om iedereen gelijk te behandelen. Er was volgens mij geen enkele aanleiding om de man de laan uit te sturen,” schetst een verantwoordelijke van een Molenbeekse sportclub die mee de brief ondertekende.

En toch vond bevoegd schepen Jamel Azaoum (PS) het nodig de samenwerking met Bensalah stop te zetten. “Tjah, de huidige schepen is een exponent van het oude Molenbeekse bestuur dat zijn hand niet omdraaide voor cliëntelisme. Het lijkt er sterk op dat Azaoum zijn reputatie met deze beslissing weer alle eer aan doet.”

‘Kunnen juridisch niets doen’

Ook de werknemers van vzw Molenbeek Sport hebben vandaag hun steun uitgedrukt door vandaag spontaan het werk neer te leggen. Emmanuel Brasseur, lid van de raad van bestuur van de vzw, heeft begrip voor de actie.

“Laurent heeft de laatste jaren orde op zaken gesteld. Hij heeft getoond dat hij over de capaciteiten en de kwaliteiten bezit om de vzw te leiden. Er was dus geen reden om hem aan de deur te zetten. Ik betreur dit dan ook. Jammer genoeg kunnen wij vanuit onze positie geen gerechtelijke stappen ondernemen om de keuze van Azaoum om te keren.”

Op het kabinet van schepen van Azaoum was niemand bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , Politiek , Laurent Bensalah , vzw Molenbeek Sport , Emmanuel Brasseur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni