| Molenbeek Sport is verantwoordelijk voor het beheer van de gemeentelijke sportinfrastructuur, waaronder het Sippelbergstadion.

Onrust houdt aan: Molenbeek Sport klopt aan bij minister Clerfayt

ZM
© BRUZZ
19/01/2021

Gemeenteraadsleden van Molenbeek hebben zich gericht tot voogdijminister Bernard Clerfayt (Défi) om de onrust op te lossen die is ontstaan na het ontslag van directeur Laurent Bensalah bij Molenbeek Sport. In een brief vragen ze zijn tussenkomst, “om een einde te maken aan het belangenconflict, het gebrek aan transparantie”, en wat ze “het gebrek aan ethiek van de meerderheid en voornamelijk van bevoegd schepen Jamel Azaoum” (PS) noemen, die achter het ontslag van Bensalah zit.

Eerder had het personeel van Molenbeek Sport al opgeroepen tot het ontslag van schepen Jamel Azaoum. Volgens hen zou Azaoum voormalig directeur Laurent Bensalah in oktober hebben ontslagen wegens een conflict tussen de twee. Om hun standpunt kracht bij te zetten ging het personeel van Molenbeek Sport tot tweemaal toe in staking.

Ondertussen hebben de gemeenteraadsleden, na hun eis om de samenstelling van het dagelijks bestuur om te gooien en ook de financiële situatie van Molenbeek Sport onder de loep te nemen, zich gericht tot Bernard Clerfayt. Hij zou als bevoegd minister kunnen ingrijpen in het conflict binnen Molenbeek Sport.

De briefschrijvers zijn Molenbeekse gemeenteraadsleden van Ecolo, PTB, Défi en CDH, zij klagen onder andere het gebrek aan transparantie aan. “Het is al meerdere keren voorgekomen dat Azaoum besluit om cruciale informatie niet met bestuurders te delen, zoals over juridische geschillen”, zegt ondergetekende Dirk De Block (PTB). Volgens de gemeenteraadsleden sluiten burgemeester Cathérine Moureaux (PS) en Eerste Schepen François Schepmans (MR) hun ogen voor de problemen.

Te weinig sportinfrastructuur

Het gebrek aan sportinfrastructuur binnen de gemeente Molenbeek maakt een belangrijk deel uit van het probleem. Zo beschuldigen de briefschrijvers Azazoum er ook van voorrang te geven aan de sportverenigingen die hij kent om op het domein te trainen. Over de precieze inhoud van de brief willen de gemeenteraadsleden niet verder communiceren. Ze wachten liever de respons van Clerfayt af.

De gemeenteraadsleden willen dat er transparante criteria opgesteld worden voor het toewijzen van de terreinen aan sportverenigingen en onder andere Dirk De Block (PVDA) die ook in de raad van bestuur zit van Molenbeek Sport stelt voor om een tweetal nieuwe sportsites te creëren op het nieuwe project aan het Weststation.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Molenbeek Sport, Laurent Bensalah, Jamel Azaoum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni