| Molenbeek Sport is verantwoordelijk voor het beheer van de gemeentelijke sportinfrastructuur, waaronder het Sippelbergstadion.

Voormalig directeur Molenbeek Sport klaagt gemeente aan voor laster

JP
© BRUZZ
19/05/2021

De voormalig directeur van Molenbeek Sport vzw, Laurent Bensalehem, legt een strafrechtelijke klacht neer tegen schepen van Sport en voorzitter van de vzw Jamel Azaoum (PS) en de gemeente Molenbeek voor laster.

Bensalah is gedetacheerd naar de gemeente en zo uit zijn directeursfunctie gezet. Een recente audit, aangevraagd door de gemeente, liet heel wat wantoestanden zien binnen de vzw. “Ik heb de gemeente een jaar voordien al laten weten dat we met bepaalde problemen hadden te kampen. Ik had een tekort aan personeel en middelen dus kon niet alles in één keer oplossen,” zegt Bensalah.

Hij verwijst ook naar een nota van de gemeentesecretaris die heeft vastgesteld dat er aanzienlijke verbeteringen waren doorgevoerd bij de vzw Molenbeek Sport sinds de komst van Bensalah. Helaas wordt hier in de audit van KPMG niet op gewezen.

Bensalah betreurt ook dat er verschillende zinnen, en zelfs een alinea, uit zijn eigen verslaglegging zijn overgenomen in de audit. “Ik kan niet aanvaarden dat de waarheid wordt ontkend en dat valse voorwendselen worden gebruikt om de verwezenlijking van door sommigen gewenste doelstellingen af te dwingen,” stelt hij.

Wanbeheer

Daarmee verwijst hij naar de keuze van het schepencollege om het beheer van Molenbeek Sport in eigen handen te nemen. "In deze context van wanbeheer en gebrek aan transparantie moest de gemeente wel optreden. Dat doen we dus nu", verklaarde Catherine Moureaux (PS), burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek die keuze.

Molenbeek Sport verkeert al een tijd in een staat van crisis. Een voetbalclub stapte naar de rechtbank over het gebruik van de voetbalvelden, het personeel van Molenbeek Sport vroeg het ontslag van schepen Azaoum als voorzitter van de vzw, net als de oppositie. En er was dus de audit waartegen Bensalah zich nu verzet.

In zijn klacht, die de RTBF kon inkijken, hekelt Bensalah "het gebruik van lasterlijke en/of smadelijke verklaringen die mijn psychologische en professionele integriteit, mijn reputatie en mijn eer ondermijnen". Met "lasterlijk" bedoelt hij de verklaringen die Azaoum en de vice-voorzitter van de vzw, Khalil Boufraquech, in de pers en op sociale netwerken tegen hem hebben afgelegd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni