| Molenbeek Sport is verantwoordelijk voor het beheer van de gemeentelijke sportinfrastructuur, waaronder het Sippelbergstadion.

Molenbeek Sport wint zaak over gebruik van sportvelden

© BRUZZ
11/02/2021

Voetbalclub Académie Jeunesse Molenbeek (ACJM) moet de eerder betaalde dwangsommen van 26.000 euro teruggeven aan Molenbeek Sport, dat heeft het Hof van Beroep deze week beslist. De afspraken over het gebruik van het Sippelbergstadion waren niet duidelijk en hadden geleid tot een ruzie tussen ACJM en F.C. Jeunesse-Molenbeek, waarna de eerste ploeg naar de rechter stapte.

ACJM moet van het Hof van Beroep de dwangsommen die betaald zijn door Molenbeek Sport teruggeven en bovendien de kosten van de volledige procedure betalen, dat schrijft La Dernière Heure. Zo komt er een einde aan de rechtszaak rond het gebruik van het voetbalterrein in Molenbeek. ACJM was namelijk naar de rechter gestapt toen bleek dat ze acht uren minder op de planning stonden dan voorzien. Die uren waren naar voetbalclub F.C. Jeunesse-Molenbeek gegaan.

De rechter baseerde het oordeel op het inschrijvingsnummer van beide clubs. De reservatie van de velden was gebeurd op basis van het nummer van F.C. Jeunesse-Molenbeek, wat dus het gebruik van de velden door deze club rechtvaardigt.

Inschrijvingsnummer

Trainer van ACJM Karim Tabakkalt begrijpt niet waarom de rechter een uitspraak doet op basis van inschrijvingsnummers: “Veel sportverenigingen hebben dat niet eens. Het is jammer, want uiteindelijk zullen de kinderen moeten boeten.”

Volgens schepen van Sport en voorzitter van Molenbeek Sport Jamal Azaoum (PS), die onder vuur lag in de hele zaak, “is er gezocht naar een evenwichtige oplossing met als enige doel de belangen van de jongeren te behartigen.”

Lid van de raad van bestuur van Molenbeek Sport Ahmed El Khannouss (CDH) laat weten dat ze van plan zijn om onderhandelingen op te starten tussen alle partijen, “ongeacht de gerechtelijke beslissing”. “Het is voor ons belangrijk dat geen enkele politicus deel uitmaakt van het team dat de onderhandelingen zal leiden, zodat alleen de belangen van de jongeren voorop zullen staan”, aldus El Khannouss.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni