| Molenbeek Sport is verantwoordelijk voor het beheer van de gemeentelijke sportinfrastructuur, waaronder het Sippelbergstadion.

Molenbeeks gemeentebestuur wil controle over sportfaciliteiten terug

© Belga
10/04/2021

Het college van burgemeester en schepenen van Molenbeek evalueert de voorwaarden die nodig zijn om opnieuw controle te krijgen over het beheer van alle sportinfrastructuren die onder haar verantwoordelijkheid vallen. Sinds de ondertekening van een concessieovereenkomst op 8 januari 2008 valt het beheer van het gemeentelijk sportpatrimonium onder VZW Molenbeek Sport.

Dit besluit komt er na een "bestuurs- en vertrouwenscrisis" binnen VZW Molenbeek, aldus het college. Het gemeentebestuur van Molenbeek wijst ook op de abnormaal hoge bedragen aan financiering die voor de laatste twee begrotingsjaren zijn gevraagd.

Op verzoek van de schepen van Sport, Jamel Azaoum (PS), heeft het college op 26 november om een financiële en organisatorische audit van de VZW Molenbeek Sport gevraagd.

Omdat de resultaten van die audit als alarmerend werden beschouwd en om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de aanbevelingen van de externe controleurs, overweegt het college om het beheer van de sportvoorzieningen opnieuw onder te brengen bij de gemeente.

'Waakzaam over goede reïntegratie'

Het college, dat de belangrijkste donor is met bijna 1,2 miljoen euro per jaar, heeft ook juridisch advies gevraagd over de wenselijkheid om documenten in te dienen met betrekking tot de tekortkomingen die bij de audit aan het licht zijn gekomen.

Burgemeester Catherine Moureaux (PS) verklaarde dat het de bedoeling is een "goed beheer" van de gemeentelijke sportinfrastructuur tot stand te brengen. "Ik zal, op persoonlijke titel, bijzonder waakzaam zijn, indien wij het beheer van ons sportpatrimonium moeten overnemen, over een goede reïntegratie van de huidige werknemers van Molenbeek Sport binnen het gemeentebestuur", verzekerde de burgemeester.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni