Het Sippelbergstadion in Molenbeek

Personeel Molenbeek Sport vraagt ontslag schepen Jamel Azaoum

HD
© Belga
06/11/2020

Het personeel van de sportvereniging van Molenbeek is niet te spreken over het ontslag van hun directeur Laurent Bensalah. Volgens hen is die te wijten aan een conflict tussen de directeur en schepen van Sport Jamel Azaoum (PS) , tevens de voorzitter van de Raad van Bestuur. De medewerkers van de organisatie zullen in de week van 16 november betogen voor het gemeentehuis van Molenbeek, dat kondigt de vakbond ACV vrijdag aan.

Het schepencollege van Molenbeek besliste op donderdag 22 oktober om de directeur van Molenbeek Sport, die de sportinfrastructuur van de gemeente beheert, te ontslaan. Hij was ongeveer 2 jaar op post. Als reactie daarop gingen de arbeiders op maandag 26 oktober in staking en schreven ze een petitie waarin ze zijn herplaatsing eisten, alsook het ontslag van de schepen van Sport Jamel Azaoum, tevens voorzitter van de Raad van Bestuur.

Sinds 23 oktober heeft de vakbond ACV drie keer de Raad van Bestuur en twee keer het college aangeschreven met het verzoek om een sociaal overleg te organiseren. Telkens zonder antwoord. Het ACV beschouwt dit totale gebrek aan reactie als onaanvaardbaar. De vakbond vraagt nu aan de FOD Werkgelegenheid om een verzoeningscomité om de partijen te dwingen aan tafel te komen.

Marina Kunzi, vast secretaris van het ACV, legt uit dat de werknemers de indruk hebben dat het ontslag van de directeur te wijten is aan een meningsverschil met Azaoum: "Zijn beroepsethiek werd al in de pers in vraag gesteld en we hebben nu werknemers die door hem zijn bedreigd. Toen de werknemers besloten te gaan staken, belde de schepen in het weekend verschillende werknemers op om hen te vertellen dat ze niet moesten staken, omdat ze anders het risico liepen hun baan te verliezen. Dat is het soort methoden dat we willen kunnen bespreken”.

Volgens Kunzi heeft de ontslagen directeur heeft ook grenzen gesteld aan Azaoum, “bijvoorbeeld door te weigeren om kleedkamers te openen die gesloten waren vanwege sanitaire regels of om zalen toe te wijzen aan enkele van zijn vrienden. Wij hebben de indruk dat het schepencollege heeft besloten de directeur terzijde te schuiven omdat er een conflict met Azaoum was, terwijl de persoon die het probleem veroorzaakt de schepen is".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , vzw Molenbeek Sport , Jamel Azaoum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni