Jamel Azaoum, zowel schepen in Sint-Jans-Molenbeek als voorzitter van de vzw Molenbeek Sport.

| Jamel Azaoum, zowel schepen in Sint-Jans-Molenbeek als voorzitter van de vzw Molenbeek Sport.

Oppositie eist dat schepen opstapt als voorzitter van Molenbeek Sport

TDN
© BRUZZ
04/01/2021

De vzw Molenbeek Sport werd vorige week veroordeeld tot een dwangsom van 4.000 euro per dag dat er geen trainingsuren worden voorzien voor voetbalclub ACJM op de Molenbeekse velden. De oppositie vraagt het ontslag van de voorzitter en tevens Molenbeeks schepen Jamel Azaoum (PS). "Hij leidt de organisatie naar de afgrond."

Molenbeek Sport, de organisatie die onder meer de gemeentelijke sportvelden beheert, werd in kort geding veroordeeld omdat de vzw weigert ruimte te voorzien voor trainingen van de voetbalclub Académie Jeunesse Molenbeek. Begin september was Molenbeek Sport daarvoor al bestraft met een dwangsom van 2.000 euro per week door de rechtbank.

Voorzitter Azaoum tekende alvast beroep aan tegen die beslissing. In de procedure ten gronde vroeg voetbalclub ACJM om de verschuldigde dwangsommen op te trekken naar 10.000 euro per dag. De Brusselse rechter oordeelde niet zo streng, maar besliste wel om het bedrag op te trekken tot 4.000 euro per dag dat de voetbalclub niet kan trainen op Molenbeekse terreinen.

Ontslag van Azaoum

Kop van jut is Azaoum, zowel schepen in Sint-Jans-Molenbeek als voorzitter van de vzw. Hij kwam al in opspraak toen hij de vorige directeur liet ontslaan. Oppositieleden Ahmed El Khannouss (CDH) en Taoufik Hamzaoui (Ecolo) eisen zijn onmiddellijke ontslag. "De financiële situatie van Molenbeek Sport is al zorgwekkend. Nu blijkt dat Azaoum cavalier seul gespeeld heeft in sommige dossiers. De burger mag hier niet de dupe van zijn", aldus El Khannouss.

Bij Ecolo vergelijken gemeenteraadslid Hamzaoui en bestuurslid van Molenbeek Sport Emmanuel Brasseur de situatie bij de vzw die van het schandaal rond Samusocial. Azaoum moet zo snel mogelijk vertrekken, vinden ze. "Hij toonde al meermaals zijn onbekwaamheid aan en acteert nu ook buiten zijn mandaat. Azaoum is verantwoordelijk voor de financiële malaise", klinkt het in een communiqué.

Werkgroep om problemen op te lossen

Maar ook het college treft schuld, aldus de Franstalige groenen. "Want zij houden Azaoum de hand boven het hoofd. Zo werd ex-directeur Bensalah aan de kant geschoven omdat die zich verzette tegen de onorthodoxe praktijken van Azaoum", melden Hamzaoui en Brasseur. "De gemeente leende de vzw vorige maand ook geld om te vermijden dat het faillissement moest aangevraagd worden."

Brasseur zal deze week tijdens de raad van bestuur van Molenbeek Sport ook opperen om Bensalah opnieuw aan te stellen als directeur en een werkgroep op te richten om de problemen binnen de vzw aan te pakken. "Met Azaoum zal het niet lukken. Sinds zijn aanstelling komt Molenbeek Sport van de ene ramp in de andere terecht."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Justitie , Politiek , vzw Molenbeek Sport , Jamel Azaoum , Emmanuel Brasseur , Taoufik Hamzaoui

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni