De Sippelbergwijk in Sint-Jans-Molenbeek, bij de grens met Koekelberg

| Molenbeek Sport is verantwoordelijk voor het beheer van de gemeentelijke sportinfrastructuur, waaronder het Sippelbergstadion.

Medewerkers Molenbeek Sport betogen bij het gemeentehuis

TRO
┬ę Belga
26/11/2020

Zoals aangekondigd hebben 15 medewerkers van de vzw Molenbeek Sport woensdagmiddag betoogd bij het Molenbeekse gemeentehuis. Ze blijven het oneens met het ontslag van hun directeur Bensalah.

De medewerkers toonden de boodschap 'respect voor de medewerkers' op het gemeenteplein. Christelijke vakbond ACV vroeg al drie keer om een sociaal overleg, omdat de situatie van de werknemers sinds het ontslag van directeur Laurent Bensalah zeer chaotisch is geworden.

Bensalah werd vorige maand aan de deur gezet als directeur van de vzw Molenbeek, die instaat voor het beheer van verschillende gemeentelijke sportterreinen, door schepen van Sport Jamel Azaoum (PS). De medewerkers en betrokken sportclubs reageerden onaangenaam verrast en trokken al eerder naar het gemeentehuis. Met name Azaoum werd toen met de vinger gewezen."De huidige schepen is een exponent van het oude Molenbeekse bestuur dat zijn hand niet omdraaide voor cli├źntelisme. Het lijkt er sterk op dat Azaoum zijn reputatie met deze beslissing weer alle eer aan doet," schreef een verantwoordelijke van een Molenbeekse sportclub.

Maaltijdcheques en aanvullende werkloosheidspremie

De chaos op bestuursniveau heeft nu ook zijn weerslag op het personeel van de vzw. Na de drie brieven, heeft de vzw de medewerkers wel al beslist om een aanvulling op de tijdelijke werkloosheidspremies van de werknemers te betalen. Marina Kunzi van het ACV: "We vroegen daar al om, en om de betaling van maaltijdcheques, voor het ontslag van de directeur. De situatie binnen de vzw is nu zo chaotisch geworden dat het de medewerkers organisatorisch en financieel kopzorgen oplevert."

Ondanks de toekenning van de premie, blijft het ACV vragen om overleg. "Onze andere vragen zijn nog niet beantwoord," aldus Kunzi. "We willen respect. We hebben Brussels PS-voorzitter Ahmed Laaouej aangeschreven met de vraag of hij zijn partijleden tot actie kan aanzetten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Politiek , Sport , vzw Molenbeek Sport , Jamel Azaoum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni