| Molenbeek Sport is verantwoordelijk voor het beheer van de gemeentelijke sportinfrastructuur, waaronder het Sippelbergstadion.

Werknemers vzw Molenbeek Sport gaan opnieuw in staking

Glodie Mungaba
© BRUZZ
20/11/2020

De werknemers van Molenbeek Sport gaan woensdag opnieuw staken wegens het ontslag van hun directeur Laurent Bensalah. Dat gebeurt op het gemeenteplein van Molenbeek.

Tijdens de actie zullen de werknemers hun directeur Bensalah steunen na zijn onstlag door het schepencollege op 22 oktober. Volgens hen moet hij zijn functie aan het hoofd van Molenbeek Sport behouden. Zij zullen ook het ontslag eisen van de voorzitter van de vzw, Jamel Azaoum (PS), die ook de functie van schepen van Sport bekleedt.

Ter herinnering, dezelfde werknemers hadden tijdens de eerste staking al laten zien dat ze het er niet mee eens waren. Ze ondertekenden een petitie ten gunste van hun directeur.

"Als lid van de raad van bestuur van Molenbeek Sport ben ik geschokt door de procedure van het college, die tot doel had Laurent Bensalah uit zijn functie als directeur van onze vzw te verwijderen,” zegt Emmanuel Brasseur, lid van de raad van bestuur. Dit ernstige incident toont het verschil aan binnen het college. De MR en de PS zijn verdeeld. Ik kan alleen maar concluderen dat dit een politieke kwestie is,” vertelt hij.

Het college was volgens hem slecht voorbereid op de afzettingsprocedure. "Er werden geen procedures gevolgd, er waren geen vervangingen gepland en de raad van bestuur werd niet op de hoogte gebracht. Dit is volledig amateurisme, dat ons blootstelt aan ernstige juridische gevolgen.”

Depolitiseren

Volgens Emmanuel Brasseur is er een diepe crisis binnen vzw Molenbeek Sport: “Molenbeek Sport bevindt zich in een financiële crisis, een organisatorische crisis en we zijn betrokken bij meerdere rechtszaken als gevolg van het optreden van onze voorzitter. Dit is niet het moment om een directeur te ontslaan die zijn efficiëntie heeft bewezen. Zijn activiteitenverslag is uitstekend. Laurent Bensalah moet onmiddellijk terugkeren naar de directie van Molenbeek Sport. Molenbeek Sport moet gedepolitiseerd zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, vzw Molenbeek Sport, Jamel Azaoum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni