Volgend seizoen is er opnieuw een Brusselse derby in de tweede voetbalklasse. Zondagmiddag verzekerde FC Brussels zich van het behoud. In derde klasse is White Star Woluwe na winst tegen Bertrix nu ook mathematisch zeker van promotie naar tweede.

FC Brussels kwam op de laatste speeldag niet verder dan 0-0 tegen Boussu Dour, maar dat gelijkspel volstond om zeker te zijn van het behoud in tweede klasse. De wederopstanding van FC Brussels kreeg een donkere rand, want tijdens de match kwam een 78-jarige supporter van de club om het leven. De man uit Ukkel overleed waarschijnlijk aan een hartaanval.

In derde klasse B is White Star Woluwe nu ook officieel kampioen. Het versloeg Bertrix, de derde in de stand, met 2-1. Hoewel de Ardense club aanvankelijk domineerde kon White Star de score openen dankzij een kopbaldoelpunt van kapitein Denis Dessaer.

Na rust verdubbelde Patrick Amoah de score met zijn 25ste doelpunt van het seizoen. Bertrix kon nog milderen tot 2-1 maar dat kon de pret niet meer bederven voor White Star. Met nog een wedstrijd voor de boeg heeft de ploeg een onoverbrugbare voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Virton. White Star kan zich dus opmaken voor tweede klasse.

Verder in de stand springt Woluwe-Zaventem over Union naar de vijfde plaats na 3-0 winst tegen Bocholt. Union ging met 3-1 onderuit bij Virton, vier uitsluitingen maakten dat slechts zeven (!) Union-spelers het laatste fluitsignaal hoorden. Diegem speelde 2-2 bij Ternat en is tiende.

White Star kampioen

White Star is kampioen in derde klasse B. De ambiteuze club uit Woluwe mag zich opmaken voor de tweede klasse en de bijhorende derby met FC Brussels. tvbrussel zond de laatste twee thuiswedstrijden rechtstreeks uit. In dit dossier vindt u alle bijdragen van de laatste weken. Zo kan u de opmars van White Star in het Belgisch voetbal herbeleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , White Star kampioen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni