White Star Woluwe heeft de kampioenstitel in derde klasse binnen handbereik. Het won de derby tegen Diegem Sport met 3-0. Als White Star nog een punt uit de twee resterende matchen kan puren, is het kampioen.

WS Woluwe - Diegem was van bij het begin boeiend. Nog geen vijf minuten gespeeld en Massé verschalkte al de Diegemse keeper: 1-0.

Na twintig minuten werd een mooie actie van Amoa beloond met een tweede doelpunt voor de thuisploeg. Een kwartier voor het einde kon Ulens zelfs rommelig verdedigen voor het Diegemse doel afstraffen.

De 3-0 eindstand betekent dat White Star de promotie naar tweede klasse zo goed als zeker is. Een punt is genoeg om de kloof met eerste achtervolger Virton onoverbrugbaar te maken. Zelfs bij twee nederlagen moet concurrent Virton al heel veel scoren om het doelpuntensaldo van de ploeg uit Woluwe nog te overtreffen. Binnen twee weken komt Bertrix, nu derde in de stand, op bezoek bij White Star.

Voor onze collega's van tvbrussel was het trouwens ook een hoogdag, want zij brachten voor de eerste keer live verslag uit van in het Fallonstadion. Bij de video's kan u hun voorbereidingen bekijken.

White Star kampioen

White Star is kampioen in derde klasse B. De ambiteuze club uit Woluwe mag zich opmaken voor de tweede klasse en de bijhorende derby met FC Brussels. tvbrussel zond de laatste twee thuiswedstrijden rechtstreeks uit. In dit dossier vindt u alle bijdragen van de laatste weken. Zo kan u de opmars van White Star in het Belgisch voetbal herbeleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe , Sport , White Star kampioen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni