WK opent kort maar krachtig met Robbie Williams en Ronaldo

© PhotoNews
| Ronaldo is na zijn carrière wat kilo's bijgekomen, maar is wel nog altijd even voetbalgek.

In het Luzhniki Stadion in Moskou brengt gastland Rusland om 17 uur de eerste bal aan het rollen op het WK 2018. De wedstrijd tegen Saoedi-Arabië wordt voorafgegaan door een openingsceremonie van een halfuur waarin zanger Robbie Williams, de Russische soprano Aida Garifullina en oud-voetballer Ronaldo het publiek moeten entertainen.

Voor zanger Robbie Williams is het verzorgen van de openingsceremonie een kinderdroom die in vervulling gaat. “Ik heb al veel in mijn leven gedaan, maar dat is toch wel iets heel speciaal”, liet de Brit aan wereldvoetbalbond FIFA weten.

'Symbolisch moment'

Ook de Russische soprano Aida Garifullina en de Braziliaanse oud-voetballer Ronaldo doen mee aan het spektakel. “De start van een WK is iets waar supporters over heel de wereld naar uitkijken. De eerste wedstrijd is altijd zeer symbolisch. Ik ben dan ook vereerd deel te mogen uitmaken van dit evenement”, aldus Ronaldo, die op het WK 2002 België nog de das omdeed in de achtste finales.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws. Met onder meer wedstrijdverslagen van voetbal, basketbal en hockey, maar ook portretten van Brusselse sporters.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?