EREMETAAL WANNES VAN LAER 5 BRUZZ ACTUA 1644

| Wannes Van Laer (archiefbeeld)

Zeiler Van Laer haalt Spelen in Tokio niet: 'Even laten bezinken'

TDN
© BRUZZ
25/04/2021

Wannes Van Laer is er dit weekend niet in geslaagd zich te verzekeren van een derde opeenvolgende deelname aan de Olympische Spelen. De zeiler met Brusselse roots wilde deze zomer in Tokio afscheid nemen van de sport. "Ik laat deze ontgoocheling even bezinken."

Het coronavirus stuurde het zeilseizoen helemaal in de war. Op een Europees kwalificatietoernooi in Portugal moesten 140 deelnemers uit veertig landen daarom tegen elkaar varen met als inzet slechts twee olympische tickets. Een aartsmoeilijke opdracht die onze landgenoot Wannes Van Laer noch William De Smet tot een goed einde bracht.

20210424_WANNES_VAN_LAER_ZEILER_LASER

| Wannes Van Laer met zijn Laser-boot op Portugese wateren.

Van Laer kwam in moeilijke weersomstandigheden niet helemaal uit de verf op de Portugese wateren. De zeiler eindigde uiteindelijk als zeventiende na twaalf regatta's of zeilraces. Er waren nog twee Tokio-tickets voor de eerste twee nog-niet-gekwalificeerde Europese landen. Na twaalf races strandde België op de vierde plaats na Spanje, Nederland en Italië.

In de BRUZZ-reeks Eremetaal gaf Van Laer aan een punt te willen zetten achter zijn zeilcarrière na de Olympische Spelen van Tokio. Het is niet duidelijk wat het missen van die afspraak betekent voor de 36-jarige. "Ik heb nu even tijd nodig om deze opdoffer een plek te geven", reageert de zeiler. "De honger en motivatie zijn er nog steeds. We zien wel wat de toekomst brengt."

De voorbije twee Spelen was Van Laer er wel bij. In 2012 werd hij in Londen 34e. Op de Spelen van Rio in 2016 vaarde hij zijn zeilboot naar de zeventiende plek. "Als ik die lijn doortrek, wordt het goud in Tokio", grapte Van Laer twee jaar geleden nog. De zeiler startte zijn carrière bij de Brusselse yachtclub BRYC.

Herbekijk de aflevering van Eremetaal met Wannes Van Laer:

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni