Zwak Anderlecht laat leidersplaats op de valreep liggen in Gent

© Photo News
| Percy Tau werd allerminst gelukkig van de prestatie van RSCA in de Gentse Ghelamco Arena.

Een gehavend AA Gent en een zwak RSC Anderlecht hebben zondagavond op de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League de punten gedeeld (1-1). Paars-wit werd op het veld van de Buffalo's opnieuw genekt door een tegendoelpunt in de slotminuten en laat de leidersplek zo liggen.

AA Gent is dit seizoen niet langer onverslaanbaar in eigen huis en door de vele coronabesmettingen binnen de spelersgroep een vogel voor de kat. Behalve zes basisspelers zit ook hoofdcoach Wim De Decker nog in quarantaine met Covid-19. RSCA nam in de zoektocht naar zijn derde overwinning op rij dan ook het heft in handen in de Ghelamco Arena.

Paars-wit deed dat echter met mondjesmaat en liet het leer aan de thuisploeg. Met de rust in zicht kwam Anderlecht op voorsprong, met dank aan een verkeerde inschatting van de Gentse doelman. Michael Murillo trapte in de draai de 0-1 onder Sinan Bolat binnen. De eerste echte kans leverde zo meteen een doelpunt op voor de bezoekers uit Brussel.

Puntenverlies in slotfase

In de tweede helft slaagde Gent er geen moment in een vuist te maken tegen de recordkampioen. Anderlecht behield de controle, maar liet in het slot de concentratie zakken. Yaremchuk kon daardoor alsnog de gelijkmaker scoren en een punt uit de brand slepen voor de Gentenaars. Voor de zoveelste keer dit seizoen geeft RSCA het in de slotfase uit handen.

Door de puntendeling laat RSCA de kans liggen om samen met Club Brugge en Charleroi aan de leiding te komen. De troepen van Vincent Kompany staan met 21 punten op een met Antwerp gedeelde zesde plaats. Komende week ligt de voetbalcompetitie opnieuw even stil voor een interlandbreak met duels voor de Rode Duivels tegen Zwitserland, Engeland en Denemarken.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?