BEELD zwembad sint joost ten node BRUZZ ACTUA 1660
© Saskia Vanderstichele | Het zwembad van Sint-Joost mag weer elke dag van de week open.

Zwembad Sint-Joost gaat weer open tijdens het weekend

EC
© BRUZZ
16/03/2021

Het gemeentebad van Sint-Joost-ten-Node gaat weer vaker open. Dat heeft de gemeente beslist. De openingsuren worden uitgebreid, weekenddagen inbegrepen.

Van maandag tot donderdag gaan de baden open van half 8 's morgens tot half 8 's avonds. Op vrijdag blijft het zwembad open tot 21 uur. In het weekend kan je zaterdag van 10 tot 21 uur baantjes trekken en van 12.30 tot 20 uur op zondag.

"Wij hopen tevens om weer normale openingstijden te kunnen hanteren zodra de avondklok wordt opgeheven", zegt schepen van Sport Kadir Ozkonakci (PS).

Met vier in één baan

Het gemeentelijk zwembad van Sint-Joost is weer open sinds 1 maart, maar opende toen nog met beperkte openingsuren. De gemeente heeft die openingsuren nu uitgebreid, maar het sanitaire protocol blijft wel strikt gelden. In eenzelfde baan mogen maximaal vier personen zwemmen.

"Wij hebben de openingsuren en -dagen uitgebreid om sportbeoefening toegankelijker en tegelijk veiliger te maken, aangezien een gezondheidsprotocol van toepassing blijft", zegt burgemeester Kir. "Ik ben verheugd over deze beslissing omdat sport een van de zeldzame gelegenheden is voor de bevolking om tijd te nemen voor geestelijk en lichamelijk welzijn."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni