Zwembad Sint-Joost gaat eindelijk open

BEELD zwembad sint joost ten node BRUZZ ACTUA 1660 BEELD zwembad sint joost ten node BRUZZ ACTUA 1660
© Saskia Vanderstichele
© Saskia Vanderstichele

Na tien jaar renovaties en uitstellingen zal het zwembad van Sint-Joost-ten-Node vrijdag eindelijk de deuren openen. Daarmee komt een einde aan een van de langst aanslepende dossiers in de gemeente.

Het gefluister in de wandelgangen na de gemeenteraad van woensdag was juist. Het zwembad van Sint-Joost opent vrijdag eindelijk de deuren, dat bevestigde woordvoerster van burgemeester Emir Kir, Murielle Deleu, donderdagnamiddag aan BRUZZ.

Waarom daar helemaal niet over werd gecommuniceerd, en dus noch de pers, noch de oppositie, op de hoogte werd gebracht, is niet duidelijk. Ondertussen heeft de burgemeester de opening aangekondigd in een video op zijn Facebookaccount.

Het zwembad zou in eerste instantie worden geopend in februari van 2019. Die opening werd om technische redenen uitgesteld naar midden juli. Ook die deadline werd om onduidelijke redenen niet gehaald, en uitgesteld naar september.

Maar ook bij het begin van het nieuwe schooljaar bleef het stil rond het zwembad. Opnieuw kreeg zowel de pers als de oppositie niet te weten waarom de deuren dichtbleven. Lydia Desloover (SP.A), schepen voor Onderwijs, kon toen enkel bevestigen dat het budget tijdelijk geblokkeerd was. “Nu is het budget weer vrijgemaakt en kunnen ze binnen enkele dagen of weken het zwembad openen," zei Desloover in oktober aan de redactie.

Oplopende rekening

De uitgestelde opening heeft ook het kostenplaatje doen aanzwellen. "Tot zeven keer toe heeft de gemeente tussen 2016 en 2019 extra werken in rekening gebracht", zegt gemeenteraadslid Frederic Roekens (Groen). In 2016 werd een aannemer aangesteld aan een renovatiebedrag van 2,3 miljoen euro. "Uiteindelijk landen we op een eindbedrag van 6,4 miljoen euro", aldus Roekens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?