Opening zwembad Sint-Joost voorzien begin september

© Ivan Put
| Het (beschermde) Sint-Franciscuszwembad van Sint-Joost, ondertussen al tien jaar dicht voor renovatiewerken.

Eerder werd een opening half juli in het vooruitzicht gesteld, maar de nodige watertests laten nog even op zich wachten. Een precieze openingsdatum voor het Sint-Franciscusbad is er daarom nog niet, maar de gemeente Sint-Joost wil afronden tegen het einde van de zomervakantie.

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Het art-décozwembad van Sint-Joost-ten-Node is al meer dan tien jaar dicht. In mei moest de langverwachte feestelijke opening plaatsvinden, maar die werd afgelast omdat het niet-onderhouden waterfilteringssysteem kaduuk bleek.

Burgemeester Emir Kir (PS) was destijds niet bereikbaar voor informatie over een nieuwe openingsdatum. De betrokken aannemer wist wel te melden dat de herstellingswerken in juni al achter de rug waren, en dat het zwembad waarschijnlijk kon openen vanaf midden juli.

Geen nieuwe verrassingen

Ondertussen blijkt de opening toch nog niet voor meteen, onder meer door de nodige watertests om het zwembadwater aan alle gezondheidsnormen af te toetsen. “Door vakanties zit er wat extra vertraging op,” zegt Murielle Deleu, woordvoerster van burgemeester Kir.

“Een precieze openingsdatum kan ik nog niet meegeven. Maar we stellen alles in het werk om het zwembad klaar te hebben voor de start van het nieuwe schooljaar.”

In ieder geval zijn er geen nieuwe verrassingen opgedoken, zegt Deleu nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?