Opening zwembad Sint-Joost alweer uitgesteld maar personeel wordt wel al betaald

© Saskia Vanderstichele
| Het Sint-Franciscuszwembad van Sint-Joost-ten-Node.

Op 2 september zou het historische zwembad van Sint-Joost-ten-Node eindelijk weer opengaan. Maar opnieuw blijft de verlossing uit, wellicht tot oktober. Over de reden van het uitstel blijft de gemeente vaag, maar het zwembadpersoneel wordt wel al betaald.

“Er zijn geen nieuwe verrassingen opgedoken bij de herstelling van het zwembad,” klonk het midden juli nog bij burgemeester Emir Kir (PS). En eind augustus besliste de gemeente Sint-Joost om bij hoogdringendheid schoonmaakmiddelen aan te kopen, gezien de nakende opening 2 september. Maar tien dagen later is het art nouveau-zwembad nog altijd dicht.

Waarom dat zo is, wil het gemeentebestuur niet zeggen. “Het gaat in ieder geval om de laatste afwerkingen,” zegt Murielle Deleu van het kabinet-Kir.

De opening is wellicht voor oktober, aldus Deleu. Een precieze datum is er nog niet. Oorspronkelijk was de feestelijke opening van het zwembad voorzien begin mei, na meer dan tien jaar renovatie. Maar doordat de niet-onderhouden waterfilters defect bleken, werd de opening (ettelijke malen) uitgesteld.

L.O. in plaats van zwemles

Het zwembadpersoneel is ondertussen wel al aangenomen en uitbetaald, zo bevestigt het College na een vraag van Frédéric Roekens (Groen) op de gemeenteraad woensdagavond. “Onbegrijpelijk dat eind augustus alles dringend in gereedheid wordt gebracht, en dat we tien dagen later nog steeds geen zwembad hebben. Er is ook nog geen uitnodiging verstuurd voor een nieuwe opening,” zegt Roekens.

Basisschool Sint-Joost-aan-Zee had zich verheugd om het nieuwe zwembad in gebruik te nemen, maar voert voorlopig in de plaats een extra uur lichamelijke opvoeding in. “Het is jammer dat we nu nog niet kunnen gaan zwemmen. Maar we blijven er positief over, we zien dat de gemeente veel moeite doet. We hopen dat we er snel terecht kunnen,” aldus directeur Lies Rubbens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?