100 woningen vervangen wijnhandel aan Weststation

© Revive
| Achter de Eklatoren komt nog een project van Revive.

Ontwikkelaar Revive koopt het gebouw van wijngroothandel Cinoco om er ongeveer honderd appartementen te bouwen. Op de site moet ook een nieuwe jezuïetenschool verrijzen. Mogelijk worden de sportfaciliteiten buiten de schooluren toegankelijk voor bewoners.

Dat wijnhandel Cinoco na een lange geschiedenis verhuist naar het Waals-Brabantse Nijvel wisten we al. Ook de plannen voor een nieuwe Nederlandstalige middelbare school sijpelden al door. Op de site zal echter ook plaats zijn voor een honderdtal woningen. Dat meldt ontwikkelaar Revive in een persbericht.

Revive, gebaseerd in Gent, is al sterk aanwezig in de buurt met de bouw de Eklatoren. Dat project ontving al enkele studenten en volgende maand arriveren ook de eerste appartementsbewoners. Behalve woningen omvat Ekla ook verschillende voorzieningen. Zo zal Colruyt er een Okay buurtsupermarkt openen en komt er een parkje van 700 vierkante meter. Het project omvat ook een Nederlandstalige basisschool.

Buurt aantrekkelijker

De logica om verschillende functies te combineren wordt nu dus doorgetrokken op de aanpalende site van Cinoco. De helft daarvan verkoopt Revive door aan Ignatius Scholen Brussel, die er een middelbare school zullen bouwen met zowel algemeen als technisch en beroepsonderwijs in het aanbod. De projectontwikkelaar en de jezuïeten bekijken momenteel of de school zijn sportfaciliteiten na de uren ook met de toekomstige bewoners van de appartementen kan delen.

“De kinderen van de gezinnen in Ekla zullen hun hele schoolcarrière in de buurt kunnen doen”, zegt Nicolas Bearelle, CEO van Re-Vive. “Dat maakt de buurt niet alleen aantrekkelijk, het is ook goed voor de mobiliteit.”

De geplande woningen zijn volgens de ontwikkelaar betaalbare huurappartementen. De bouwplannen moeten volgend jaar al concreet worden. Voor de afwerking mikt Revive op 2022.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?