Ekla-project bij Weststation tijdelijk stilgezet door technisch probleem

© Buro II & Archi + I
| Het project omvat een woontoren van twintig verdiepingen.

De werken aan het vastgoedproject Ekla nabij het Weststation in Molenbeek zijn gedeeltelijk stilgelegd door een technisch probleem. Dat laat bouwbedrijf Besix vrijdag weten in een persbericht.

Een gedeelte van de werken ligt vanaf vrijdagavond tijdelijk stil, schrijft La Capitalezaterdag. Besix kwam vrijdag samen met de Dienst Stedenbouw en de politie om een veiligheidsperimeter in te stellen, en heeft ook een persbericht uitgestuurd om de bevolking daarover in te lichten. "We gebruiken specifieke constructietechnieken om bepaalde elementen vast te zetten, en die moeten herbekeken worden," klinkt het uit de verklaring van bouwbedrijf Besix. De nabijgelegen Edmond Bonehillstraat is om die reden tijdelijk afgezet.

Hoe lang het zal duren voor de werken kunnen heropstarten, of wat er precies aan de hand is, is niet bekend. "Als er een probleem is, zouden we dat graag kennen," reageert schepen voor Stedenbouw Jan Gypers (Open VLD) aan BRUZZ die 'behoorlijk boos' is over de gebrekkige communicatie van het bouwbedrijf.

Het Ekla-project maakt deel uit van een ambitieus herontwikkelingsproject voor de omgeving van het Weststation. Er komt onder andere een woontoren met plaats voor een honderdtal families en een groot aantal sociale woningen. Daarnaast komt er een kleuter- en lagere school vlak naast de toren, een kinderopvangcentrum, een supermarkt en een openbaar park van een paar hectaren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?