133 nieuwe lage-energiewoningen in Neder-Over-Heembeek

© Brusselse Woning
| De woningen in Neder-Over-Heembeek

In Neder-Over-Heembeek zijn er tussen het Peter Benoîtplein en het sportcentrum 133 nieuwe flats bijgekomen. Het gaat om 72 sociale woningen, en 61 woningen bedoeld voor de middenklasse.

De 61 middenklasse-woningen worden in beheer gegeven aan de Grondregie van de Stad Brussel, de 72 sociale woningen worden beheerd door Brusselse Woning, een openbare vastgoedmaatschappij die hierdoor de kaap rondt van 4.000 sociale woningen. Drie woningen zijn specifiek ingericht voor personen met beperkte mobiliteit.

Het gaat om appartementen met 1 tot 4 slaapkamers, die heel weinig energie verbruiken. Zo werkt de ventilatie met warmteterugwinning, en beschikken de gebouwen over het 'passiefhuis-certificaat', zodat het energieverbruik van de huurders sterk beperkt kan worden. Daarbij werd ook de omgeving van de site aangelegd, met wandel- en ontspanningsmogelijkheden rond de gebouwen.

Bezoeken van toekomstige huurders zijn volop bezig en de eerste gezinnen nemen begin januari hun intrek.

"Met dit nieuwe complex wordt het aanbod van sociale woningen uitgebreid," zegt Karim Tafranti, Voorzitter van de Brusselse Woning. "De toekomstige bewoners zullen hun energiefacturen zeer laag kunnen houden en genieten van een moderne en aangename leefomgeving. Dankzij hun energieprestatie zullen deze gebouwen weinig CO2 uitstoten, wat goed is in de strijd tegen de klimaatopwarming."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?