1,35 miljoen euro voor renovatie dak Anneessens-Funck

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 22 oktober 2019

Het dak van de Nederlandstalige gemeenteschool Anneessens-Funck wordt door de stad gerenoveerd. Het project staat los van de instorting van een deel van het plafond vorig jaar. "We willen zoveel mogelijk gemeentegebouwen isoleren", aldus Benoit Hellings, schepen van Klimaat.

Tijdens de gemeenteraad van maandag is het voorstel goedgekeurd. In totaal is er ruim 1,35 miljoen euro gemoeid met de renovatie van het dak. "We willen hiermee een voorbeeld stellen inzake klimaat", aldus schepen van Klimaat Benoit Hellings, die het dossier beheert. "We willen zoveel mogelijk gebouwen van de gemeente isoleren, maar beginnen hiervoor met scholen. Leerlingen moeten zien dat hun school bezig is met het klimaat."

De renovatie zou tegen het begin van volgend schooljaar afgerond moeten zijn en zou voornamelijk tijdens schoolvakanties moeten plaatsvinden. Of er daarna ook zonnepanelen op het dak geplaatst worden, zal dan bekeken worden. Hellings: "Het dak van Anneessens-Funck is zeer specifiek. We zullen dan moeten zien of het geschikt is. Maar het budget voor zonnepanelen is verdubbeld en we willen zoveel mogelijk zonnepanelen op publieke gebouwen plaatsen."

De renovatie van het dak staat los van de instorting van een plafond van vorig jaar. "Dat had te maken met een lek in een kraan", aldus Hellings. "Dit is een ander dossier."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?