150 miljoen euro voor nieuw defensiehoofdkwartier op oude NAVO-site

© NAVO
| Op plek van het oude hoofdkwartier van de NAVO verschijnt de nieuwe generale staf van het Belgische leger.

Het nieuwe hoofdkwartier van het Belgische leger, dat in 2024 moet openen op de site van het oude NAVO-hoofdkwartier, zal 150 miljoen euro kosten. De werken zouden starten in 2022.

De gebouwen van het oude NAVO-hoofdkwartier, aan de Leopold III-laan in het noorden van Brussel, staan al even leeg. De NAVO verhuisde naar de overkant van de straat in een nagelnieuw gebouw. Het Belgische leger is ook op zoek naar een nieuwe locatie voor zijn generale staf, want de huidige gebouwen voldoen niet meer aan de energie- en comfortnormen.

De regering besliste al in januari om de nieuwe gebouwen van het Belgische leger te bouwen op de oude NAVO-site. Opvallend: de site, die genoemd is naar koningin Elisabeth, ligt zowel in het Brussels Gewest als in Vlaanderen. Defensieminister Sander Loones (N-VA) heeft in de Kamer aangekondigd dat beide Gewesten geraadpleegd zijn bij de aankoop van het terrein.

De nieuwbouw wordt begroot op om en bij de 150 miljoen euro, berekende de krant La Libre Belgique. De eerste spadesteek moet gebeuren in 2022, de gebouwen moeten opengaan in 2024.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?