Het Schumanplein, midden in de Europese wijk

| Het Schumanplein, midden in de Europese wijk.

155 miljoen euro voor nieuw Europees conferentiecentrum

EDB
© BRUZZ
22/08/2019

De plannen voor een gloednieuw Europees congresgebouw worden concreter. Volgens schattingen van de Europese Commissie zal het nieuwe gebouw zo’n 155 miljoen euro kosten en zal het in staat zijn ongeveer 2.400 congresgangers te verwelkomen.

Conferentiecentrum Albert Borschette in de Froissartstraat in Etterbeek zal weldra plaats moeten ruimen voor een gloednieuw Europees congresgebouw. Het gebouw in de Froissartstraat voldoet na 35 jaar trouwe dienst niet meer aan de eisen in verband met onder meer veiligheid en energieverbruik, schrijft zakenkrant L’Echo. Daarom wil de Europese Commissie een nieuw gebouw laten optrekken met plaats voor 29 vergaderzalen, kantoorruimtes, een parking, een cafetaria, een kinderdagverblijf en een feestzaal.

Kostenplaatje? Een slordige 155 miljoen euro volgens de schattingen van de Europese Commissie. Daarbij is het de bedoeling om zo’n 123 miljoen euro op 25 jaar te ontlenen. De aanvraag daarvan zou begin oktober plaatsvinden, weet L’Echo.

Waar het nieuwe congrescentrum precies zal verrijzen, is voorlopig niet geweten. “Idealiter krijgt het nieuwe conferentiegebouw een plaats in het hart van de Europese wijk, zo dicht mogelijk bij de Schumanrotonde,” klinkt het in de vooraankondiging.

Ook wanneer de bouwwerken zouden starten, is nog onduidelijk. Een eerste overheidsopdracht voor het project werd in december 2017 al gelanceerd, maar loopt vandaag nog steeds. Eerder raakte wel al bekend dat ontwikkelaar Atenor een kandidatuur indiende om in een gebouw in de Wetstraat plaats te maken voor het nieuwe congrescentrum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Etterbeek, Stedenbouw, Economie, congrescentrum, Europese Commissie, Atenor, Europese wijk, Albert Borschette

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni