2,2 miljoen euro voor heraanleg ‘binnengebieden’ Marollen

rodepoort marollen
© Google Instant Street View
| De Rodepoort
© Google Instant Street View
| De Rodepoort

In samenwerking met de bouwmeester lanceert de Stad Brussel een oproep tot het indienen van projecten voor de heraanleg van verschillende groene en openbare ruimtes in de historische Marollenwijk. Om de omgeving en levenskwaliteit van de bewoners te verbeteren, wordt een totaal budget van meer dan 2,2 miljoen euro geïnvesteerd.

In het kader van het Duurzaam Wijkcontract De Marollen lanceert de Stad Brussel in samenwerking met de bouwmeester een aanbesteding voor een projectopdracht.

In totaal moeten zeven openbare buurtruimten en binnenhuizenblokken – die aan de achterzijde van de huizen liggen, en meestal niet bebouwd zijn – op die manier binnenkort een facelift krijgen. Zowel de Escargots-speeltuin, het kleine park in de Rodepoort, de binnenhuizenblokken in de Montserratstraat en de Voorzorgstraat, de omgeving van de school La Marolle en de sociale woonwijken in de Bloemistenstraat en de Lacaillestraat maken deel uit van het heraanlegproject.

“Deze binnengebieden worden vaak slecht onderhouden en tellen veel ‘koterijen’," aldus schepen voor Stedenbouw Ans Persoons (Change.brussels). "Nochtans hebben ze een enorm potentieel om aangename, groene, gedeelde buitenruimtes te worden. Daar willen we deze legislatuur enorm op inzetten."

“De heraanleg van deze kleine en ietwat 'ongewone' groene ruimten in het hart van de wijk maakt deel uit van de ambitie van de Stad Brussel om een groen netwerk te creëren op haar hele grondgebied," voegt schepen van Groene Ruimten Zoubida Jellab (Ecolo) toe.

Volgens Arnaud Pinxteren (Ecolo), Brussels schepen van Burgerparticipatie en Stadsvernieuwing, zal het team projectleiders worden geselecteerd op basis van hun visie op de milieuproblematiek, en op basis van de participatieve methodologie om dit project samen met de buurtbewoners uit te voeren. "We hanteren ambitieuze criteria op het vlak van duurzaamheid en burgerparticipatie.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?