60 houten prefab woningen op Shakespearesite in Anderlecht

© Kabinet Nawal Ben Hamou
| De look kan nog wat veranderen, maar zo zouden de modules er ongeveer uit gaan zien.

De Brusselse regering heeft donderdag ingestemd met de overdracht van een terrein in Anderlecht aan de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM), voor het bedrag van één symbolische euro. Op het terrein komen 60 houten prefab woonmodules.

De Shakespearesite in Anderlecht was van het Gewest en komt nu dus in handen van de huisvestingsmaatschappij. Het terrein is 7.656 vierkante meter groot en ligt aan de Shakespearelaan, niet ver van Westland Shopping.

Bevoegd staatssecretaris Nawal Ben Hamou (PS) wil er graag 60 prefab woonmodules inplanten. De Brusselse regering heeft daartoe een haalbaarheidsstudie besteld.

'Snelle oplossing'

"Ik wil snelle en innovatieve huisvestingsoplossingen vinden", verduidelijkt Nawal Ben Hamou. "In de Modelwijk hebben we al eens 20 houten prefab woonmodules geïnstalleerd. Dit project leverde positieve resultaten op: de bouw, de plaatsing en de installatie van deze modules heeft nauwelijks een jaar geduurd."

"Dit is het soort innovatieve en duurzame oplossing dat we willen gebruiken om het sociale woningenbestand snel en efficiënt te vergroten. Daarom zullen we het project op de Shakespearesite voortzetten, dit keer met 60 prefab houten woningen van hoge kwaliteit", aldus de staatssecretaris voor Huisvesting.

De start van de bouw- en assemblagewerken staat gepland voor eind 2023, begin 2024. In eerste instantie zullen enkele van deze woningen worden aangeboden als tijdelijke huisvestingsoplossing in het kader van de geplande renovatieprojecten op de Peterbossite.

Shakespearesite Anderlecht
© kabinet Nawal Ben Hamou
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?