8,5 miljoen euro voor vergroening Vlaamse Rand

De Vlaamse regering trekt 8,5 miljoen euro uit voor een verdere vergroening van de Vlaamse Rand. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).

In 2011 ontwikkelde de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) een langetermijnvisie om, samen met 19 gemeenten uit de Vlaamse Rand, te investeren in de open ruimte rond Brussel. In een eerste fase werd 8,5 miljoen euro vrijgemaakt voor de landinrichtingsplannen 'Molenbeekvallei Sint Genesius Rode', 'Hooghof', 'IJsevallei' en 'Oostelijke Maalbeekvallei Grimbergen'. Die projecten zijn in uitvoering.
De regering trekt nu 8,5 miljoen uit voor de opstart van de tweede fase. Samen met het restbedrag uit de eerste fase komt er zo 10,5 miljoen euro vrij om in te zetten op de verdere groene ontwikkeling van de regio.

De middelen van de tweede fase worden verdeeld over vijf projecten. Een eerste daarvan zijn de zogenoemde 'Uitvoeringsinitiatieven'. Daarin worden middelen beschikbaar gesteld voor kleinere initiatieven, waarbij lokale overheden of organisaties zorgen voor de uitvoering.

De vier andere projecten zijn 'Landinrichting Woluwe-Trawool-Floordambos', 'Landinrichting Groene Noordrand', 'Landinrichting Noskoem' en 'Landinrichting Zuunbeek-Vogelenzangbeek'.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?