Afbraakwerken WTC stopgezet wegens niet naleven coronamaatregelen

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| De WTC-torens worden momenteel ontmanteld.

Vrijdagmiddag zijn de afbraakwerken aan de WTC-torens in de Noordwijk stopgezet door het Arbeidsauditoraat van Brussel. De 'social distancing'-maatregelen werden er niet gehandhaafd.

Het Arbeidsauditoraat van Brussel heeft vrijdag rond 15.00 uur de afbraakwerken aan de WTC-torens in de Noordwijk laten stilleggen omdat de coronamaatregelen niet werden nageleefd. De sociale inspectie, het Toezicht op het Welzijn op het Werk en de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene zijn ter plaatse gekomen en hebben vastgesteld dat de maatregel op de 'social distancing' niet gerespecteerd werd tussen de arbeiders. Voorts bleek ook dat de arbeiders niet helemaal op de hoogte waren van de coronamaatregelen.

"De order om de werf te sluiten kwam van het arbeidsauditoraat van Brussel, tot er maatregelen getroffen worden om de veiligheid en gezondheid van alle arbeiders en onrechtstreeks ook de bevolking te verzekeren", zegt Fabrizio Antioco, woordvoerder van het Arbeidsauditoraat.

De toestand op de werf kwam aan het licht via een reportage in het magazine Médor. Daarin komen ook de situaties op de werven van de Silvertower en het voormalige Sheraton-hotel aan bod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?