Bepaal mee de straatnamen in de Thurn & Taxiswijk

© AWG, noA en Sergison Bates
| Er moeten nog 28 straatnamen toegewezen worden in de nieuwe Thurn & Taxiswijk.

Brussel-Stad is op zoek naar nieuwe straatnamen voor de al even nieuwe wijk die zal verrijzen op de site van Thurn & Taxis. Het doet daarvoor beroep op de ideeën van Brusselse burgers, die nog tot 25 juni online een voorstel mogen indienen.

Momenteel wordt de site van Tour & Taxis omgebouwd tot een nieuwe en groenere wijk, waar plaats zal zijn voor handelszaken, bedrijven en woningen. Bij die nieuwe wijk horen ook 28 straten, pleinen of lanen die nog een naam toegewezen moeten krijgen.

Vastgoedontwikkelaar Extensa lanceert daarom samen met Brusselse schepenen Clémentine Barzin (MR) en Geoffroy Coomans de Brachène (MR) een wedstrijd, waarbij mensen zelf voorstellen kunnen indienen.

"Iedereen kan via de website van Thurn & Taxis een straat op de kaart selecteren en die vervolgens een naam geven. We vragen ook nog om in 140 tekens een kleine motivatie voor die naam te schrijven", aldus Kris Verhellen, CEO van Extensa. Deze wedstrijd is een primeur in België, want normaal beslist alleen het schepencollege over nieuwe straatnamen.

Opmerkelijke vrouwen

Alle ideeën voor straatnamen zijn welkom, zolang ze maar een link hebben met de historiek van Thurn & Taxis, met Brussel, of België in het algemeen. Clémentine Barzin, schepen van Stedelijke herwaardering en Burgerparticipatie, hoopt dat de mensen die een naam indienen vernieuwend uit de hoek zullen komen. "Als er door deze wedstrijd een aantal straten vernoemd worden naar opmerkelijke vrouwen, dan is dat in mijn ogen een zeer goede zaak."

Ook Geoffroy Coomans de Brachène, schepen van Stedenbouw en Patrimonium, hecht belang aan kwaliteitsvolle naamskeuzes. "We zijn op zoek naar namen die de wijk helpen opwaarderen. Mensen moeten trots zijn om in die bepaalde straat te wonen."

Een externe jury van specialisten bepaalt begin juli welke toponiemen er uiteindelijk op de naamsbordjes in de Thurn & Taxiswijk belanden. Iedereen kan zelf een voorstel indienen voor een straatnaam via de website www.tour-taxis.com/contest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?