Brussels tintje voor toren die tijdelijk hoogste van Afrika wordt

mst6.jpg
© Wikimedia Commons
© Wikimedia Commons

In de Marokkaanse stad Salé, nabij Rabat, wordt momenteel de hoogste toren van Marokko afgewerkt. Tot concurrerende projecten in Egypte en Ivoorkust klaar zullen zijn, zal de toren in Salé een tijdlang de hoogste van het Afrikaanse continent zijn.

Volgend jaar trekken de eerste bewoners in de toren. Voor de draagstructuur tekende de Belgische bouwgroep Besix, dat zijn hoofdkantoor in Brussel heeft.

Brussels staatssecretaris voor Buitenlandse Handel en Stedenbouw Pascal Smet (One.Brussel-Vooruit) kon donderdag tijdens een werfbezoek vaststellen dat de toren intussen zijn hoogte van 250 meter bereikt heeft.

De wolkenkrabber, 55 verdiepingen hoog, werd ontworpen in de vorm van een raket, met het idee om vanop 50 kilometer afstand gezien te kunnen worden. Er zijn kantoren, luxe-appartementen, een luxehotel en bovenaan een VIP-appartement en een observatorium.

Aanvankelijk werd de kost van de werken geraamd op 350 miljoen euro, vandaag is dat al 500 miljoen euro. Daarvoor wordt onder meer gewezen op de pandemie en de stijging van de kosten, bijvoorbeeld voor het containertransport.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?