Burgercollectief Haren+ wil plein met picknicktafels en sportterreinen

© PhotoNews
| Harenaren betogen al langer tegen de ontwikkelingsplannen voor hun dorp, zoals de megagevangenis die er moet komen. "Stop beton, we willen meer groen!" klinkt het.

Het burgercollectief Haren+ wil een braakliggend terrein langs Schaarbeek Vorming omvormen tot een publiek plein met picknicktafels en sportterreinen. "Stop beton, terug naar het groen," klinkt het bij de actievoerders.

De Harenaren protesteren al lang tegen de ontwikkelingsplannen voor hun gemeente. Zo is er al jaren protest tegen de komst van een megagevangenis op de Keelbeeksite en ook de mogelijke komst van een grote moskee, die plaats moet bieden aan 1.200 gelovigen, schoot bij de Harenaren in het verkeerde keelgat.

Om de weinige groene ruimtes in de deelgemeente van Brussel te vrijwaren, heeft de actiegroep Haren+ een terrein op het oog langs Schaarbeek Vorming, een groot sporencomplex waar treinen worden samengesteld. Er ligt een terrein van twee hectaren groot dat op dit moment niet toegankelijk is voor het publiek, langs de Ganzeweidenstraat en bij het speelplein Beemdgracht.

De actiegroep wil het terrein openen voor het publiek en omvormen tot een agora, een ontmoetingsplek, met picknicktafels en sportterreinen. Dat schrijft de krant La Dernière Heure. Een andere actiegroep, SolidHaren, zou er bomen willen planten en een moestuin willen openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?