Buurt ijvert voor bescherming villa aan Mellaertsvijvers

© Stephane Mignon
| Brasserie aan de Mellaertsvijvers

Een bouwbedrijf heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van een appartementsgebouw op een terrein tegenover de Mellaertsvijvers in Sint-Pieters-Woluwe. Buurtbewoners protesteren en vragen met een petitie de bescherming van de omgeving.

Op het terrein van een villa aan de Tervurenlaan, recht tegenover de Mellaertsvijver, wil de eigenaar van het domein een appartementsgebouw zien verrijzen tussen de statige villa's. Een vergunning voor een gebouw met dertig appartementen werd aangevraagd in Sint-Pieters-Woluwe, schrijft La Dernière Heure.

Dat is niet naar de zin van de buurtbewoners, die vrezen dat heel wat bomen door het project zullen sneuvelen. Het verkeer in de buurt zal volgens hen drastisch toenemen. "Bovendien past het geplande flatgebouw niet bij het imago van de bestaande villa en de buurt", klinkt het.

De buurtbewoners lanceerden een petitie tegen de bouw van het appartementsgebouw. De petitie werd al meer dan 4.000 keer ondertekend. "Gaat de gemeente een aanvraag indienen voor de bescherming van de villa?", vroeg oppositielid in de gemeenteraad Alexia Bertrand (MR).

"Wij gaan alle mogelijke pistes voor de bescherming van dit pand bestuderen", klonk het bij (nog even) schepen Christophe De Beukelaer (CDH).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?