Buurtbewoners verzetten zich tegen afbraak flatgebouw aan Merode

© Google
| Buurtbewoners verzetten zich tegen de afbraak van dit gebouw.

In Etterbeek is een openbaar onderzoek geopend naar de bouw van een nieuw appartementsgebouw. Het nieuw project moet een ouder flatgebouw vervangen, en dat lokt protest uit bij sommige buurtbewoners. Volgens hen "verstoort het nieuw project de harmonie aan het begin van de Tervurenlaan."

Een appartementsgebouw in het begin van de Tervurenlaan, vlakbij het Jubelpark, gaat mogelijk tegen de vlakte. Het gebouw uit de jaren vijftig moet tegen 2021 plaats maken voor een nieuw flatgebouw met 38 appartementen, vier winkels en 199 ondergrondse parkeerplaatsen. Daarvoor loopt nu een openbaar onderzoek.

Het nieuwe vastgoedproject lokt protest uit bij buurtbewoners. Twee buurtcomités lanceerden een petitie tegen de afbraak van het huidige flatgebouw, weet La Capitale. De petitie werd al 850 keer ondertekend.

'Harmonie Tervurenlaan'

Volgens de initiatiefnemers van de petitie is het toekomstige gebouw te groot. Bovendien past de stijl volgens hen niet bij de stijl van de gebouwen in de Tervurenlaan. "Dit nieuwe project verstoort de harmonie aan het begin van de Tervurenlaan", klinkt het.

"Het gebouw werd zo'n tien jaar geleden gerenoveerd", zegt Philippe Elsen van buurtcomité Tervuren-Montgomery. "Het gebouw bevindt zich in goede staat. Het gebouw moderniseren willen we wel doen, maar de afbraak is een stap te ver. Dit is gewoon een project van een vastgoedbedrijf dat zoveel mogelijk geld wil verdienen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?