Citydev koopt oud sorteercentrum van bpost in Anderlecht

© BPost
| Het voormalige Brussel X van BPost in Andelecht komt in handen van CityDev.

Het voormalige sorteercentrum Brussel X van bpost in Anderlecht is voor 25 miljoen euro verkocht aan citydev.brussels, de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij voor Brussel. Bpost wordt meteen huurder van een deel van de logistieke ruimte van het gebouw.

Iets meer dan een jaar geleden huldigde bpost zijn nieuwe sorteercentrum Brussel X in Neder-Over-Heembeek in, wat betekende dat het vorige centrum op de Industrielaan in Anderlecht leeg kwam te staan. Het oude sorteercentrum omvat ongeveer 10.600 vierkante meter kantoren, 25.700 vierkante meter industriële hallen en een parking van 15.000 vierkante meter op een oppervlakte van iets meer dan 6 hectare.

"Het langetermijnpotentieel van deze site in gebied voor stedelijke industrie is van strategisch belang om productieactiviteiten onder te brengen in het stedelijk weefsel. Zowel qua jobcreatie als wat betreft het evenwicht tussen de stedelijke functies", zegt Benjamin Cadranel, administrateur-generaal van citydev.brussels.

Er boden zich meerdere kandidaat-kopers aan, maar uiteindelijk werd het bod van 25 miljoen euro van citydev.brussels aanvaard. Bpost verbindt zich er ook meteen aan om 18.700 vierkante logistieke ruimte te huren en zal in de komende maanden met citydev.brussels een voorstel uitwerken voor de concrete operationele invulling van de beschikbare ruimte.

"Met deze aankoopoperatie haalt citydev.brussels een dubbelslag thuis. Enerzijds is dit de grootste enkelvoudige aankoop van citydev.brussels in meer dan twintig jaar. Anderzijds maakt de aankoop het mogelijk om bijna 400 bpost-banen in het Brussels gewest te houden", vertelt Brussels minister van Economie en Werkgelegenheid Didier Gosuin (Défi).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?