Citydev koopt site van 16.000 m² in Anderlecht voor woningen en winkels

0e90a2cc-citydev2.png
© Citydev
© Citydev

De Brusselse ontwikkelingsmaatschappij Citydev heeft een perceel van 16.000 m² in de Tweestationsstraat in Anderlecht aangeschaft voor 23,8 miljoen euro. Op termijn zouden er geconventioneerde woningen en ruimten voor productieactiviteiten komen.

De site die citydev.brussels aankoopt, ligt op de Anderlechtse Tweestationsstraat, tussen het Zuidstation en het Biestebroekdok.

Het perceel is ingekleurd als ondernemingsgebied op de stedelijke plannen, maar op termijn zou de ontwikkelingsmaatschappij er geconventioneerde woningen en ruimten voor productieactiviteiten willen neerzetten.

Volgens het ontwerp van het richtplan van aanleg voor de Zuidwijk zou de site in totaal 34.000 m² beschikbare oppervlakte kunnen opleveren – verdeeld over verschillende verdiepingen – , waarvan 27.000 m² voor woningen en 7.000 m² voor productieactiviteiten.

'Groot grondreserve'

Op de site staan momenteel twee gebouwen: Ypto, het IT-bedrijf van de NMBS, en een opslagplaats/parking, die wordt verhuurd aan Proximus. Die mogen er nog blijven gedurende de tijd dat Citydev de plannen voor de site ontwikkelt, waardoor de site voorlopig reeds huurinkomsten oplevert.

“De troef van deze site is dat we ze nu meteen economisch kunnen benutten en achter de hand houden als grote grondreserve, die we op termijn kunnen herontwikkelen," zegt Benjamin Cadranel, administrateur-generaal van citydev.brussels. "We hebben er een extra hefboom mee in handen om deze wijk te doen uitgroeien tot een onderdeel van de 15 minutenstad die het gewest voor ogen heeft."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?