Close minimaliseert kans op schadevergoeding voor Ghelamco

© Photonews
| Een week geleden had burgemeester Close (PS) zich bij BRUZZ nog laten ontvallen dat de juridische afwikkeling van het Eurostadion op Parking C de stad Brussel 4 tot 5 miljoen euro kon kosten.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) heeft maandag op de Brusselse gemeenteraad gezegd dat de kans dat de stad Brussel een schadevergoeding moet betalen aan bouwheer Ghelamco "zeer klein" is. Dat antwoord gaf de burgemeester na vragen van Bart Dhondt (Groen) en Fabian Maingain (Défi) over de erfpachtovereenkomst van het Eurostadion.

Een week geleden had burgemeester Close zich bij BRUZZ nog laten ontvallen dat de juridische afwikkeling van het Eurostadion op Parking C de stad Brussel 4 tot 5 miljoen euro kan kosten. Nu kwam de Brusselse burgervader enigszins op zijn stappen terug.

"Onze advocaten zijn van mening dat de kans zeer klein is dat we een schadevergoeding moeten betalen. Daar gaan we ook voor. Het is de promotor die het contract niet heeft nageleefd en geen gepaste bouwvergunning heeft bekomen," stelt burgemeester Close.

De kosten bij bouwheer Ghelamco in het dossier van het Eurostadion zouden al zijn opgelopen tot 23,6 miljoen euro, al valt dat volgens Close niet te verifiëren.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?