| Projectiebeeld van de archeologische site (archief).

Creatievelingen gezocht voor multimediale invulling van Beursgebouw

TDN
© BRUZZ
31/03/2020

Brussel-Stad schreef een aanbesteding uit voor Brusselse ondernemingen of creatievelingen die het multimediaparcours in het Biermuseum en de archeologische site Bruxella 1238 in het gerenoveerde Beursgebouw willen vormgeven. De renovatiewerken moeten komende zomer van start gaan.

De grote trekpleister van het gerenoveerde Beursgebouw wordt het bierbelevingscentrum Belgian Beer World op de bovenste verdiepingen. De stad Brussel ziet het groots. De Beurs moet een culturele hotspot en een centrale ontmoetingsplek voor de Brusselaar worden. De aanbesteding die deze maand uitgeschreven werd, zet die ambitie in de verf.

Het schepencollege gaat op zoek naar scenografen, filmmakers, game- en app-ontwikkelaars en ander creatief geweld uit Brussel om het multimediaparcours van het Biermuseum en de inrichting van de archeologische site Bruxella 1238 onder het Beursgebouw vorm te geven.

Theater van de gisting

Het gaat dan bijvoorbeeld om het bouwen van de website, de applicatie en de online ticketing. Maar de stad wenst in Beer World ook een interactieve bierproeverszone op te nemen. Ontwikkelaars moeten daarvoor het algoritme schrijven.

In de overheidsopdracht maakt het schepencollege bekend dat er een interactieve show over de gistingsprocessen van bier uitgebaat zal worden. Wie zin heeft om de bühne daarvan volledig in te richten - van meubilair over verlichting tot audiovisuele elementen - kan zich tot 5 mei kandidaat stellen.

Lichte demontagewerken

Ook gezocht: designers die maquettes, beelden en vitrines kunnen leveren die aansluiten bij de grandeur van de architectuur, maar ook bij een museumcontext. Monteurs van lichtinstallaties en audiovisuele producers mogen licht en klank dan weer op elkaar laten afstemmen.

In februari gebeurden in de Beurs enkele lichte demontagewerken. Komende zomer start de eigenlijke renovatie. Het is niet duidelijk of de coronacrisis een impact heeft op die planning. De opening van de Beurs voor het grote publiek is voorzien in het voorjaar van 2023.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , renovatie beursgebouw , Beer World , Bruxella 1238

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni