De Munt krijgt toch groen licht voor werken aan tunnel

© tpholland
| De Munt opende in september vorig jaar opnieuw de deuren na renovatiewerken van twee jaar.

Operahuis De Munt heeft groen licht gekregen van het Brusselse stadsbestuur voor de laatste werken aan de tunnel tussen de ateliers en de Muntschouwburg. Intendant Peter De Caluwe liet donderdag tijdens de voorstelling van het nieuwe seizoen in de Munt nog weten dat een Brusselse schepen zich verzette tegen de werken.

De werken aan de tunnel zitten in een laatste fase. Er moet nog enkel ondergronds de Léopoldstraat overgestoken worden om zo de verbinding met de Muntschouwburg te maken. De tunnel moet per productie zo'n drie dagen tijdswinst opleveren.

Nu er groen licht is gegeven door de stad Brussel is het eerst aan Sibelga om de bekabeling te verleggen. Nadien kan de tunnel afgewerkt worden. Die laatste werken zullen 4 à 5 maand duren.

Normaal zouden de werken aan de tunnel in het voorjaar van 2018 beginnen, maar die datum is nu alweer een jaar verschoven doordat de werken werden uitgesteld wegens de soldenperiode en Winterpret. Tijdens de werken wordt een deel van het Muntplein afgesloten en dat wilde een Brusselse schepen in eerste instantie niet in aanloop naar de verkiezingen.

Het is de bedoeling om de tunnel af te hebben voor het eind van het jaar, anders verliest de Munt de financiering van het Belirisfonds, dat de werken betaalt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?