Wachtrij aan Muntpunt voor het ophalen van oud meubilair

Eerste werken Muntcentrum van start: vrijdag kantoormeubelen te geef

EC
© BRUZZ
23/11/2022
Updated: 25/11/2022 11.44u

In het Muntcentrum aan het De Brouckèreplein starten deze week de eerste werken voor de latere herinrichting. Het gaat om asbestverwijdering, in afwachting van de definitieve bouwvergunning. De projectontwikkelaars organiseren alvast een weggeefbeurs met de oude kantoorinrichting.

In het kantoorgebouw uit de jaren 60 is nog tal van meubilair aanwezig, zoals tafels en stoelen, spiegels en lampen en een honderdtal lavabo’s en handdrogers. “Alles wat makkelijk te vervoeren is, bieden we gratis aan voor wie vrijdag kan langskomen,” zegt chief development officer Valérie Vermandel van projectontwikkelaar Whitewood. Die wil samen met co-ontwikkelaar Immobel het oude Muntcentrum omtoveren tot Oxy, een kantoortoren met ook een hotel, publiek dakterras en 120 appartementen.

Op de echte bouwvergunning voor Oxy is het nog minstens enkele weken wachten, maar de asbestvergunning is er wel al. “De saneringswerken starten deze week en zullen zes maanden tot een jaar duren,” zegt Vermandel.

Om het gebouw zo leeg mogelijk te maken, organiseert Whitewood vrijdag een gratis materialenmarkt. "Het is de eerste keer dat we dat doen en we merken veel interesse," zegt Vermandel. Enkele stukken zijn al weggezet voor organisaties die zich bezighouden met de opvang van Oekraïners, zegt ze. "We zullen ook nog foto's van het beschikbare materiaal op onze sociale media verspreiden."

Het kantoormateriaal wordt vrijdag tussen 10 en 16 uur aangeboden aan de voormalige bpost-ingang van het gebouw in de Bisschopsstraat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni