Elsene pompt 23 miljoen euro in herinrichting straten

© Mathieu Nicaise via Twitter
| Het gemeentehuis van Elsene.

De gemeente Elsene zal meer dan 23 miljoen euro investeren in de herinrichting van de openbare ruimte. "We gaan in totaal 64 straten en voetpaden heraanleggen, ook vier grote plaatsen worden gerenoveerd en ten slotte worden er meerdere kruispunten veiliger gemaakt”, zegt schepen van Openbare Werken Romain De Reusme (PS) aan BRUZZ.

De renovatiewerken worden naargelang de impact onderverdeeld in drie verschillende ingrepen. “De eerste ingreep bevat de volledige heraanleg van voetpaden, waarbij er meer bomen en openbare ruimte wordt gecreëerd. In totaal zullen er 24 voetpaden volledig heraangelegd worden in Elsene. De tweede ingreep focust zich enkel op de vernieuwing van asfalt. Deze zal plaatsvinden in 18 straten. Ten slotte zal er bij de laatste ingreep 22 straten en vier plaatsen volledig worden gerenoveerd", aldus Reusme.

"De vier plaatsen in Elsene zijn het Marie-Joséplein, de Generaal Dossin de Saint-Georgeslaan, de Châtelain en het kruispunt tussen de vijvers van Elsene en de abdij."

Deze renovatiewerken zullen, volgens Reusme, het comfort van de zwakste weggebruikers kwalitatief verbeteren. “De mensen met een beperkte mobiliteit genieten van een betere openbare ruimte, waarbij de verkeersveiligheid op die manier geoptimaliseerd wordt.”

Het project zal meer dan 23 miljoen euro kosten. "Dat is natuurlijk veel geld, maar het zorgt voor een verbetering van de levenskwaliteit voor iedereen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?