Mobiustoren

Federale overheid koopt duurzaam kantoorgebouw in Noordwijk

© Belga
20/12/2021

De federale overheid heeft een gloednieuw kantoorgebouw gekocht in de Noordwijk. Ze zal in het passiefgebouw een aantal overheidsdiensten onderbrengen, zegt de Regie der Gebouwen.

De vastgoedbedrijven Immobel en Fidentia kondigden maandag aan dat ze het gebouw nabij het Noordstation, Möbius II, aan de Regie der Gebouwen hebben verkocht. Het is een passiefgebouw van 34.000 vierkante meter. "De Belgische Staat heeft de ambitie om zijn ambtenaren een state-of-the-art, duurzame en slimme werkomgeving aan te bieden in het Möbius II-gebouw", klinkt het in een persbericht van de bedrijven.

De Regie der Gebouwen bevestigt de aankoop. "Er zullen een aantal overheidsdiensten in worden ondergebracht", aldus woordvoerder Johan Vanderborght. Hij voegt toe dat de aankoop kadert in het beleid van bevoegd staatssecretaris Mathieu Michel (MR) om te investeren in de aankoop van duurzame overheidsgebouwen, in plaats van gebouwen te huren.

Het Möbius-project bestaat uit twee ellipsvormige torens. De eerste toren werd in maart 2020 verkocht aan verzekeraar Allianz, die er de hoofdzetel van Allianz Belgium in onderbracht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni