Fonteinen Flagey werken al weken niet

© PhotoNews
| Een hond geniet van de waterfonteintjes op het Flageyplein.

De fonteinen op het Flageyplein werken al een tijd niet meer. Een gemeenteraadslid klaagt de panne aan, het kabinet van minister Smet belooft de fontein "zo snel mogelijk te herstellen."

Het is niet de eerste keer dat de fonteinen op het Flageyplein defect zijn, maar met de zomerse temperaturen van de voorbije dagen valt deze panne slecht. "De kinderen in de wijk willen zich verfrissen, maar er is geen water", zegt gemeenteraadslid Geoffroy Kensier (Objectif XL) in La Dernière Heure. "Moeten we tot de herfst wachten voor deze panne hersteld is?"

Het Flageyplein is een gewestelijk plein. Kensier klaagt het wanbeheer van het plein aan. "De verdeling van de verantwoordelijkheden onder het Gewest en de gemeente werkt niet. Er is een probleem met netheid, straatverlichting en straatmeubilair dat beschadigd wordt", aldus Kensier.

'Zo snel mogelijk'

"Wij hebben het Gewest gevraagd om de fonteinen snel te herstellen", repliceert schepen van Stedenbouw Yves Rouyet (Ecolo). Volgens het kabinet van Brussels minister van Openbare Werken Pascal Smet (One.brussels-SP.A) heeft een bovengronds evenement het defect veroorzaakt.

"Wij voeren momenteel herstellingswerken uit. De fonteinen moeten zo snel mogelijk opnieuw in werking treden", klinkt het vanuit zijn kabinet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?