Fonteinen op gloednieuw Jourdanplein al buiten werking

Updated: 19-08-2019 - 14:05

De fonteinen op het Jourdanplein werken na zes maanden niet meer.

Sinds vorige week spuit er geen water meer uit de fontein op het gloednieuwe Jourdanplein. De oorzaak zou een foute afstelling zijn. Amper zes maanden na de inhuldiging van het plein moeten er dus al herstellingswerken gebeuren.

Veertien maanden duurden de werkzaamheden aan Jourdan. Het resultaat was een soort van voetgangerszone, met tien verlichte fonteintjes ter verwijzing naar de beek ‘Broebelaer’ die er vroeger stroomde. Hier en daar staan groepjes lantaarnpalen bij elkaar, een tiental boompjes aan de uiteinden en enkele zitbanken maken het geheel af.

Maar amper zes maanden na de inhuldiging van het Jourdanplein 2.0 eind februari stroomt er geen water meer door de fonteinen. Volgens beheerder Beliris ligt de oorzaak wellicht bij een foute afstelling. "We moeten de analyse nog maken, maar er is geen lek aangetroffen. Een kleine aanpassing aan de technische apparatuur kan al volstaan", zegt Elien De Swaef van Beliris.

Update: in tegenstelling tot eerdere berichtgeving is er geen lek en moeten de reservoirs niet vervangen worden, maar gaat het om een verkeerde afstelling.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?