Geen hotel op extra verdieping, werken Brouck'R-project hervatten eind augustus

RV
© BRUZZ
31/07/2023

Het grote bouwproject aan het De Brouckèreplein zal eind augustus hervatten. Ruim een jaar geleden, in april 2022, werden de werken gedwongen stilgelegd nadat de Raad van State de vergunning voor het vorige Brouck’R-project had vernietigd. Dat schrijft de RTBF.

De huidige bouwvergunning werd verleend nadat de ontwikkelaars wijzigingen aanbrachten in het oorspronkelijke project. De belangrijkste aanpassing ligt op het dak: de omstreden extra verdieping komt er niet. Volgens de vorige plannen zou op die extra verdieping een hotel verschijnen.

Met deze aanpassingen, die tegemoetkomen aan de bezwaren van de Raad van State op het vlak van erfgoed, zou de werf over enkele weken kunnen hervatten.

Het project Brouck'R gaat over het bouwblok tussen het De Brouckèreplein en de Lakensestraat, met uitzondering van de UGC-cinema. Achter de historische gevels willen ontwikkelaars Immobel en BPI een nieuw stedelijk complex creëren dat 176 woningen, 129 studentenflats, 10.000 vierkante meter kantoren en 3.000 vierkante meter winkelruimte zal omvatten.

Volgens Griet Trekels, Development Director bij BBPI Real Estate, zullen de sloopwerkzaamheden ongeveer vijf tot zes maanden in beslag nemen. Zodra de vergunning definitief binnen is, zal de bouw in januari 2024 beginnen en naar verwachting drie jaar duren.

De verenigingen Arau en Inter-Environnement Bruxelles vechten het project al jaren aan. Naast de schade aan het erfgoed, hekelen ze vooral de gevolgen van dit enorme sloop- en reconstructieproject op het klimaat. Verenigingen en andere omwonenden hebben nu 60 dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen het nieuwe project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , Brouck'R , bouwproject , Immobel , Raad van State , vergunning vernietigd , sloopwerken , De Brouckèreplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni