| Anderlechts burgemeester Eric Tomas (PS) en schepen van gemeentegebouwen Fatiha El Ikdimi (CDH) slaan de eerste spijker in het nieuwe administratieve gebouw.

Gemeente Anderlecht krijgt nieuw administratief centrum

09/09/2019

De gemeente Anderlecht bouwt een nieuw administratief centrum. Het schepencollege trekt ruim vier en een half miljoen euro uit voor het gebouw, dat ruim 5000 vierkante meter zal beslaan en verschillende gemeentelijke diensten zal huisvesten.

Op initiatief van Anderlechts burgemeester Eric Tomas (PS), schepen van Gemeentegebouwen Fatiha El Ikdimi (CDH) en het voltallige schepencollege, krijgt Anderlecht een nieuwe administratieve site van meer dan 5000 vierkante meter in de Veeweidestraat. Het gebouw zal onder andere de administraties Stedenbouwkundige Vergunningen, Stadsontwikkeling en Mobiliteit huisvesten, die voorlopig in de Wybranlaan en de Van Linststraat gevestigd zijn.

De werken zullen in september van start gaan en ten minste negen maanden in beslag nemen. De panden op huisnummer 98 en 104 in de Veeweidestraat worden afgebroken om plaats te maken voor het nieuwe gebouw. Het huis op nummer 90 is een stukje Brussels erfgoed dat volledig intact zal worden gelaten.

Anderlechts burgemeester Eric Tomas (PS) is verheugd over de nieuwbouw. "Vandaag vieren we de toekomstige groepering van een aantal diensten. Deze worden ondergebracht in een functioneel gebouw, waar een 21e-eeuws onthaal en werktechnieken centraal staan."

Het nieuwe gebouw moet bovendien de toon zetten voor de toekomstige werkomgeving van de gemeentepersoneel in Anderlecht. Het college zet namelijk in op een efficiƫnte werkorganisatie, gebaseerd op de New Way of Working (NWOW). Die techniek, die al vaker door medewerkers van de federale overheid wordt gebruikt, speelt in op nieuwe technologie en een flexibele manier van werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Stedenbouw, Eric Tomas, Fatiha El Ikdimi

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni